International Project Manager

Wie is Olyslager?

Olyslager in Bunschoten is sinds 1950 internationaal actief binnen de olie-industrie. Zij voorziet meer dan 150 oliemerken wereldwijd van smeertechnische data-oplossingen die antwoord geven op de vraag: "Welke olie moet waarin?"
Vrijwel alle bedrijven binnen de oliebranche maken gebruik van de producten en diensten van Olyslager voor de ondersteuning van hun technische afdelingen, het verbeteren van hun marketingactiviteiten en het vergroten van hun omzet. 

Ondanks de wereldwijde bekendheid in een niche markt, is Olyslager vooral een gezellig en informeel bedrijf, centraal gelegen in Bunschoten. In het pand tref je een professioneel team aan van 30 medewerkers in een prettige en informele setting.
De klanten roemen Olyslager vanwege de kwaliteit en flexibiliteit van de geleverde producten. Elk project is maatwerk. Partnership met een klant is een belangrijke kernwaarde. Of het nu gaat om webapplicaties, aanbevelingswebsites, mobiele apps of programma's met alledaags advies op het gebied van smeermiddelen.

Wat ga je doen?

Je bent als Project Manager verantwoordelijk voor maatwerkprojecten die in opdracht van de klant uitgevoerd worden. Zij waarderen jouw input, kennis en de oplossingsrichting die je in je projecten etaleert. Je hebt contact via skype, mail, telefonisch of face-to-face met stakeholders bij onze klanten, voornamelijk met een marketing- of technische achtergrond. 

Ook formeer je interne projectteams, bestaande uit IT (data) analisten en specialisten van externe projectbureaus. Wij zoeken zowel een junior als senior projectmanager die de verantwoordelijkheid krijgt over een aantal vaste klanten. Jouw portefeuille bestaat gemiddeld uit 35 bedrijven waarvoor je doorgaans 1 à 2 keer per jaar een nieuw project oplevert. De taken zijn als volgt:

• Het initiëren, uitvoeren en succesvol opleveren van projecten; 

• Het opleveren van documenten zoals business cases, ‘lessons learned’, het uitwerken van de vraagstelling en afstemmen van het project-/programmadoel;

• Het monitoren van de projecten bij jouw klanten: benoemen van doelstellingen, (data)resources, kwaliteitsaspecten, budgettering, tijdspad, risico's en (onvoorziene) issues;

• Het managen en motiveren van een intern/extern team en het rapporteren van het proces aan de stuurgroep;

• Tot slot zul je Project Management naar het volgende niveau in de organisatie brengen.

Jouw profiel:

• Je hebt een HBO werk- en denkniveau. Daarnaast heb je affiniteit met techniek/automotive/software. Inhoudelijke IT/data kennis is niet noodzakelijk, raakvlakken met de olie-/smeermiddelenbranche is wel een pré;

• Recentelijk heb je ervaring opgedaan met het opzetten en aansturen van projecten, bij voorkeur ben je bekend met PRINCE2;

• Je hebt een redelijke tot goede beheersing van Engelse en/of Duitse taal;

• Overige sleutelwoorden die bij jou passen zijn: analytisch, klantgericht, teamspeler èn aanvoerder. Maar vooral.... Enthousiast!

• Je woont binnen een uur reisafstand van Bunschoten en bent bereid te reizen voor je werk (gemiddeld plan je 1x per twee maanden een buitenlandse trip. Gezien de klanten wereldwijd verspreid zijn, reis je voornamelijk per vliegtuig.

Je mag rekenen op:

• Olyslager biedt je een functie binnen een informele en dynamische organisatie die zowel nationaal als internationaal opereert;

• Jouw kwalitatieve en resultaatgerichte bijdrage wordt beloond met uitstekende arbeidsvoorwaarden. waaronder een bonusregeling, flexibele werktijden, mobiele telefoon, 30 vrije dagen en een prima pensioenregeling;

• Doorgroeimogelijkheden binnen onze organisatie zijn mede afhankelijk van jouw werkniveau en resultaten.

 

Interesse:

Stuur jouw CV met korte motivatie naar email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. t.a.v. Jan-Willem van der Linden of bel voor meer informatie: 06-5264 4937.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs.